Thuis oefenen

Beste ouder

Het is voor iedereen een bewogen tijd met de maatregelen die momenteel genomen worden naar aanleiding van het coronavirus. Graag geven we als school enkele tips die u kunnen ondersteunen wanneer uw kind thuis is.

Wij zijn met ons hele team actief bezig in de school maar ook van thuis uit staan wij paraat om jullie en onze kleuters zo goed mogelijk te begeleiden door deze periode. Volg onze tips & tricks op onze website : www.hetnotendopje.be

Hieronder al enkele heel waardevolle tips die je een aangenaam gevoel geven en het gezinsleven en thuiswerken, in evenwicht kunnen brengen.

  • Bied structuur aan, net zoals in de klas. ( op de website zal ook een weekplanning verschijnen die je daarbij kan helpen)
  • Werk in tijdsblokken. Volg een schema zoals op school: geef je kind tijdens de pauze een kwartiertje aandacht, speel een spelletje, lees een boek, ga even naar buiten… Daarna kan uw kind weer alleen spelen tot een volgend afgesproken moment. Op die manier krijgt u zelf meer werk gedaan.
  • Ga met uw kind in gesprek, hoe jong ze ook zijn. Dit zal je veel frustratie achteraf besparen. Leg uit dat het uitzonderlijke weken zijn. Kinderen mogen nu niet naar school, papa’s en/of mama’s moeten thuis werken. Spelen moet nu even alleen. Kinderen begrijpen meer dan je denkt.
  • Maak vooraf afspraken. Kinderen willen weten wat er van hen verwacht wordt.
  • Maak tijd visueel. Het gebruik van een keukenwekker kan helpen. (mama/papa moet nu een uurtje werken, als de wekker gaat is er tijd voor een spelletje samen.) De time timer app kan ook helpen.
  • Zet ook je kinderen aan het werk. Vaak vinden ze het leuk om net hetzelfde te doen als papa of mama.

Onze juffen zoeken leuke activiteiten en zullen deze posten op de website. Dit kan gaan van beweegopdrachten, spelletjes in de tuin, tekening maken, knutselen, gezelschapsspelen spelen, voorleesverhalen  ( digitale prentenboeken),….

klik op het huisje om thuis te oefenen.

Veel plezier en zorg goed voor elkaar!

Team Notendopje