K3B

Heyhey,Naamloos

zal ik me eerst even voorstellen?

Ik ben Vicky De Vos, sinds 2005 kleuterjuf en sinds 2012 hier in het Notendopje aan het werk.Samen met mijn man en onze twee dochtertjes, Fleur en Merel, woon ik in Wommelgem. Ik ben verschillende jaren juf van ‘de kleinsten’ geweest, wat ik heel leuk vond. Maar de uitdaging die de derde kleuterklas me biedt, vind ik ook zeer leuk.Het is super om te zien hoe ze echt groot worden en dat je daar voor een deel aan meewerkt!

En dan neem ik je nu mee naar mijn betoverde bos…

Naamloos2Mijn klas staat in het teken van een bos waar een gezellig elfje woont, Krista. Ze is eigenlijk een kristalelfje en ze heeft in onze klas ook een schatkistje verstopt met toverkristallen in! Als er iemand verdriet heeft, een geheimpje kwijt wil of gewoon tot rust wil komen, haalt Krista haar kistje tevoorschijn…Naamloos3

In onze toverboom wonen ook twee uiltjes, Marie & Merlijn. Zij helpen Krista bij allerlei avonturen en als er iemand jarig is, gaan ze bij de jarige logeren!

Onze  klas herbergt ook postbusjes van allerlei bosfiguurtjes, die ons nieuwe dingen willen leren op gebied van taal en rekenen, maar ook muziek.

Met welke verhalen kan je kapoen dit jaar thuiskomen?

Net als in de voorbije kleuterklasjes zijn we ook hier creatief bezig op allerlei gebieden, maar dit jaar worden ze ook voorbereidt op het eerste leerjaar!

Wat houdt dit zoal in; we gaan een stapje verder in de taalontwikkeling, rijmen, letters ontdekken, woordstukjes klappen, visueel en auditief geheugen, samengestelde woorden,…, schrijfdans, motorische oefeningen en we werken zeker ook aan een goede schrijfhouding!

Ook op het gebied van rekenen, techniek, verkeer en milieu bouwen we verder op wat ze de voorbije jaren al leerden.

Naamloos4Nieuw in de derde kleuterklas is de initiatie Frans die ze hier maandelijks krijgen, met behulp van pop Flonflon die ons leuke liedjes en verhaaltjes brengt.

Als verdere voorbereiding op het eerste leerjaar, stimuleren we het zelfstandig werken via contractwerk, dit gaat geleidelijk in verschillende stappen.

Ook werken we samen met de Notelaar en gaan we al eens een kijkje nemen in het eerste
leerjaar en pikken we zelfs al eens een lesje mee!

In de derde kleuterklas werken we ook elk jaar een project uit, zo hadden we onder andere al het land China met als afsluiter Chinees Nieuwjaar, een heus kunstproject, de laatste 100 dagen,… en dit jaar gaan we de natuur in kunst verwerken!

Samen met de andere klassen wisselen we al eens van klas/juf/kindjes op de talenten- en vlinderdagen en met de andere derde kleuterklas houden we Zoemdagen.

Zo kunnen we proeven van wat er in de andere klassen te beleven valt.

Ik hoop in elk geval dat je kapoen dit jaar thuiskomt met prachtige, leuke, hoopvolle, grappige, ontroerende, leerrijke,… verhalen!

Jufke Vicky

“De wereld van morgen

zal er uit zien

als de dromen

van de kinderen

van vandaag.”

Advertenties