K3

Het flamingonest bestaat uit jufke Malar en jufke Vicky .

k3

_____________________________________________________________________________________________________

Foto K3A MalarIk ben Malar Gedopt en woon met mijn man Dries en dochters Lente en Jona in ’s Gravenwezel. Sinds januari 2017 is ook  onze jongste dochter Lena ons gezin komen verwarmen.
Ik hou me bezig met mijn jongerentheater “gedRopt op de scène” in Wijnegem. Hier kunnen kinderen en jongeren samen musiceren en werken naar een mooie musical op het einde van het jaar. Voor de rest gaat mijn aandacht naar mijn familie en vrienden! I love them all!

Ik ben in het jaar 2000 afgestudeerd en heb sindsdien al in verschillende scholen heel wat bagage kunnen vergaren. Als beginnend leerkracht ben ik gestart in het peuterklasje. Daarna volgden ook eerste, tweede en derde kleuterklas. Ik heb ook een jaar in het eerste leerjaar gestaan. Ik sta sinds 2008 in “Het Notendopje”. De kinderen bezig houden op een creatieve manier, zich laten ontplooien, ermee zingen en dansen en ook nog klaarstomen voor het eerste leerjaar is elk jaar weer een uitdaging.

vicky

Ik ben Vicky De Vos, sinds 2005 kleuterjuf en sinds 2012 hier in Het Notendopje aan het werk. Ook ik heb ervaring bij de verschillende leeftijden en vind dat elke leeftijd zijn charmes heeft. En nu heeft de uitdaging van het co-teachen me verleid om terug naar de derde kleuterklas te gaan.

Samen met mijn man en onze twee dochters, Fleur en Merel, woon ik in Wommelgem. In onze vrije tijd gaan we graag op stap in de natuur, gewoon wandelen of fietsen en genieten, maar ook geocachen doen we graag. Als het weer tegenzit kruip ik graag de zetel in met een spannend boek of lossen we raadsels op in toffe escaperooms.

_____________________________________________________________________________________________________

Mogen we jullie welkom heten in ons natuurdomein “het flamingonest”. Waar Flamenco creatief aan de slag kan gaan en de kleuters laat ontdekken, dat wordt nu meer dan ooit gestimuleerd met de Loose Parts en de reken- en taalkast.  Flamenco zal ons met haar vriendjes letters leren en voor de rest bouwen we verder aan wat ze al kennen. Zo ook op vlak van milieu, verkeer en techniek.

Werken aan werkhouding, concentratie, leergierigheid, taalvaardigheid, taakspanning, betrokkenheid en hun emotionele welzijn staan bovenaan ons lijstje. De kleuters worden via contractwerk begeleidt om deze disciplines onder de knie te krijgen. Zelf hun taken kunnen en willen plannen wordt een must.  En dit op eigen tempo en niveau van elk kind. Duurt het wat langer of gaat het vanzelf, het is belangrijk om de kinderen alles zelf te laten doen, zo leren ze probleemoplossend denken, lossen ze kleine zaakjes zelf op en het maakt hen weerbaar en zelfstandig.  Daarbovenop zorgen we voor een heerlijke sfeer en klasklimaat zodat de kinderen graag naar de klas komen.

Ons motto is,
WEES JEZELF, WANT EEN ORIGINEEL IS MEER WAARD DAN EEN KOPIE!

In de voorbereiding naar het eerste leerjaar, doen we initiatiedagen met de Notelaar. Zo leren ze de juffen en de school kennen en wordt de drempel naar de grote school kleiner gemaakt.

In hun laatste jaar als kleuters mag het al eens iets meer zijn.  Zo werken we elk jaar in januari/februari een project uit. We hebben al eens een trouw georganiseerd, een musical gemaakt, Chinees Nieuwjaar gevierd en enkele kunstprojecten gehad. En op het einde van het jaar sluiten ze hun kleuterperiode af met een mooi afscheidsfeest!!

Na zoveel jaren doen we  dit nog steeds heel graag, werken met kinderen is het mooiste beroep dat er is. Ze zijn zo oprecht! Je krijgt er zoveel plezier, liefde, enthousiasme, knuffels, eerlijkheid, leuke verhalen, … van terug.

We kunnen jullie nu reeds garanderen, het leven in “het flamingonest” is nooit saai!

Flamenco en de vriendjes loodsen je doorheen hun magische wereld waar iedereen graag kind ” ik” wil zijn.

Een kind is als een vlinder in de wind

de een vliegt hoog, de ander laag,

maar ieder doet het op zijn eigen manier.

Het leven is geen competitiestrijd.

Ieder kind is anders.

Ieder kind is speciaal.

Ieder kind is mooi!

Verder kunnen we als tip meegeven, durf te dromen, want het kan!!!

“Dromen worden werkelijkheden voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven!”

Jufkes Malar en Vicky

Advertentie