K3A

Hallo,

Ik ben jufke Malar en woon met mijn man Dries en dochters Lente en Jona in ’s Gravenwezel. Sinds januari 2017 is ook  onze jongste dochter Lena ons gezin komen verwarmen. Ik hou me bezig met mijn jongerentheater “gedRopt op de scène” in Wijnegem. Hier kunnen kinderen samen musiceren en werken naar een mooie musical op het einde van het jaar. Voor de rest gaat mijn aandacht naar mijn familie en vrienden! I love them all!

Ik ben in het jaar 2000 Foto K3A Malarafgestudeerd en heb sindsdien al in
verschillende scholen heel wat bagage kunnen vergaren. Als beginnend leerkracht ben ik gestart in het peuterklasje. Daarna volgden ook eerste, tweede en derde kleuterklas. Ik heb ook een jaar in het eerste leerjaar gestaan.Ik sta sinds 2008 in “Het Notendopje”. De kinderen bezig houden op een creatieve manier, zich laten ontplooien, ermee zingen en dansen en ook nog klaarstomen voor het eerste leerjaar is elk jaar weer een uitdaging.

Mag ik je welkom heten in mijn natuurdomein “Toverland”.
Waar Zoem de Bij de koning is en vergezeld wordt door al zijn vriendjes bijen en de kriebeldiertjes.  In Toverland speelt ook Pompom, een jongetje dat graag alles van de natuur wilt ontdekken. Zoem en Pompom nemen de kinderen in Toverland mee in zijn gedaantes.

Creatief werken en de kleuters laten ontdekken, dat wordt nu meer dan ooit gestimuleerd met de Loose Parts en de reken- en taalkast. Zoem zal ons letters leren en voor de rest bouwen we verder van wat ze al kennen. Zo ook met milieu, verkeer, techniek.

We gaan zoemen met K3B en met de andere klassen gaan we vlinderen. Voldoende beweging krijgen ze niet alleen tijdens het turnen maar ook in de klas via motorische oefeningen, schrijfdans, relaxatie, yoga en rugla.

Nieuw in het derde is de initiatie frans, via Flonflon de schaap, luisteren ze naar leuke verhalen en liedjes.

Werken aan werkhouding, concentratie, leergierigheid, taalvaardigheid, taakspanning, betrokkenheid en hun emotionele welzijn staan bovenaan ons lijstje. De kleuters worden via contracten begeleidt om deze disciplines onder de knie te krijgen. Zelf hun taken kunnen en willen plannen wordt een must.  En dit op eigen tempo en niveau van elk kind. Duurt het wat langer of gaat het vanzelf, het is belangrijk om de kinderen alles zelf te laten doen, zo leren ze probleemoplossend denken, lossen ze kleine zaakjes zelf op en het maakt hen weerbaar en zelfstandig.  Daarbovenop zorgen we voor een heerlijke sfeer en klasklimaat zodat de kinderen graag naar de klas komen.

In de voorbereiding naar het eerste leerjaar, doen we initiatiedagen met de Notelaar. Zo leren ze de juffen en de school kennen en wordt de drempel naar de grote school kleiner gemaakt.

In hun laatste jaar kleuters mag het al eens iets meer zijn.  Zo werken we elk jaar in januari/februari een project uit. We hebben al eens een trouw georganiseerd, een musical gemaakt, Chinees nieuwjaar gevierd en enkele kunstprojecten gehad. En op het einde van het jaar sluiten ze hun kleuterperiode af met een mooi afscheidsfeest!!

Na zoveel jaren doe ik dit nog steeds heel graag, werken met kinderen is het mooiste beroep dat er is. Ze zijn zo oprecht! Je krijgt er zoveel plezier, liefde, enthousiasme, knuffels, eerlijkheid, leuke verhalen, … van terug. Ik kan je garanderen, het leven in “Toverland” is nooit saai! Zoem, Pompom en de vriendjes loodsen je doorheen hun magische wereld waar iedereen graag kind  ” ik” wil zijn.

Een kind is als een vlinder in de wind
de een vliegt hoog, de ander laag,
maar ieder doet het op zijn eigen manier.
Het leven is geen competitiestrijd.
Ieder kind is anders.
Ieder kind is speciaal.
Ieder kind is mooi!

Verder kan ik als tip meegeven, durf te dromen, want het kan!!!

“Dromen worden werkelijkheden voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven!”

Jufke Malar.