K2B

Welkom in de tweede kleuterklas,juf debby

Ik ben juf Debby, ik studeerde af in juni 2010 aan de KHK in Vorselaar, kort daarna wandelde ik hier het Notendopje binnen. Samen met mijn man Kris en ons zoontje Siemen woon ik in Rijkevorsel, dus ik rij alle dagen wel wat kilometertjes. Maar voor een leuke job heb ik dit heel graag over. In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met muziek, ik speel al van mijn 7 jaar drum en zet me sinds enkele jaren in als bestuurslid voor onze vereniging. Naast muziek is paardrijden ook nog één van mijn bezigheden.

IMG_8694In de klas beleven we samen met onze klaspop
aapje Obi en zijn vriendinnetje Loeloe de leukste dingen. Zij helpen ons bij alle interactieve spelletjes zoals zoals tiptop, duolink en nog veel meer. Elk kind op zijn eigen tempo laten ontwikkelen staat in onze klas centraal, daarom heeft professor Snater zijn appartement in onze klas gebouwd. Er zijn veel verdiepingen en elk verdiep zorgt wel voor een uitdaging voor ieder kind individueel.

Taal is heel belangrijk, door veel verhaaltjes te vertellen leren de kleuters mooie zinnen maken.  We hebben in de klas ook i-pads met veel spelletjes op. “Dag Loeloe en dag Pompom” is een taal en wiskunde methode waar de kleuters samen met Loeloe op weg gaan en problemen proberen op te lossen. Creatief denken om te een oplossing te komen maakt ons ook zelfstandiger en krijgen we meer zelfvertrouwen.  Ook tijdens andere activiteiten krijgen de kleuters van de tweede kleuterklas al veel verantwoordelijkheid : zelf jas aandoen en sluiten, alles zelf uit de boekentas halen, briefjes wegbrengen naar de andere juffen, onze beker afdrogen na het drinken,…

Naast wiskunde en taal doen we ook nog veel andere IMG_9812leuke dingen, zo gaan we 2 keer per week turnen met de turnjuf. Soms mogen we op woensdag eens poppenkast gaan kijken. Onze juf werkt ook heel graag met techniek. Timmeren, allerlei zaken uit elkaar halen en gekke constructies maken staan ook vaak op de planning. Zo kan ze aapje Obi zijn fiets maken, banden oppompen en de kleuters mogen altijd helpen, dit vinden de kinderen  reuze!   Maar soms doet onze juf ook wel erg domme dingen en vraagt ze de kleuters om hulp, die weten vaak wat er aan de hand is en dan zoeken we samen naar een oplossing.

We gaan met de tweede kleuterklas ooIMG_0684k heel graag opstap! Naar de boerderij, het park, de bakker, de winkel, Technopolis of een echte belevingstuin. We leren heel veel in de echte wereld, door hem van heel dicht bij te ontdekken. We beleven de echtheid van dingen en zoeken ons een veilige weg in de grote wereld.

We zijn al een jaartje aan het groeien in een nieuw  project “Co-teaching”. Onze juffen proberen dit met vallen en opstaan en wij mogen steeds mee proeven van deze leerrijke uitwisseling tussen twee leerkrachten.  Elke namiddag  mogen we spelen, leren, werken en proberen  doorheen de twee klassen. Dit is een leerrijke en soms moeilijke ervaring maar we komen er samen sterker uit!  We doen dit samen, LET’s GROW TOGETHER!

Op het einde van elke dag mogen we vertellen of we de activiteiten leuk vonden, dit doen we aan ons evaluatiebord met een droevig of een blij gezichtje.  Op ons evaluatiebord hangen maar weinig triestige gezichtjes, want wij zijn eigenlijk vrolijke kleuters.

Heb je al zin om naar de AAPJESKLAS te komen ?!

Kom maar vlug een kijkje nemen , hij zit al te wachten!

Groetjes Juf Debby