K2

Welkom in de tweede kleuterklas.

WhatsApp Image 2022-08-25 at 11.21.02 AMWe zijn al enkele jaartjes aan het groeien in een nieuw project “Co-teaching”. Vorig schooljaar hebben wij ervaren als een succesjaar. We kwamen enkele hindernissen tegen, maar dit maakte ons ook rijker. Wij, juf Debby en juf Tiffany bundelen samen onze krachten en worden samen één klas en zullen dus beide de klasjuffen zijn. Er zullen hindernissen zijn, maar daar komen we samen weer sterker uit!

 

          We doen dit samen!   

                                  LET’S GROW TOGETHER!

______________________________________________________________________________________________________

                                            Ik ben juf Tiffany en ik woon samen met mijn vriend in Kapellen. Na de schooluren maak ik graag 39605600_10157692593713242_2894531370200072192_nwandelingen met mijn hond Rocky en kan ik enorm genieten van leuke momenten met mijn neefjes. Ik ben reeds enkele jaren actief in het Notendopje en heb hier al verschillende opdrachten gedaan. Samen met Juf Debby zullen wij jullie kapoenen met heel veel liefde en plezier ontvangen in de 2de kleuterklas.  

Naamloos-653Ik ben juf Debby, ik studeerde af in juni 2010 aan de KHK in Vorselaar, kort daarna wandelde ik hier het Notendopje binnen. Samen met mijn man Kris en ons zoontje Siemen woon ik in Rijkevorsel, dus ik rij alle dagen wel wat kilometertjes. Maar voor een leuke job heb ik dit heel graag over. In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met muziek, ik speel al van mijn 7 jaar drum en zet me sinds enkele jaren in als bestuurslid voor onze vereniging. Naast muziek is paardrijden ook nog één van mijn bezigheden.

_____________________________________________________________________________________________________

Welkom in de jungle van K2, waar Jef (de giraf) en Obi (de aap) jullie kapoen graag meeneemt om samen veel te ontdekken, te leren en avonturen te gaan beleven. 

In de 2e kleuterklas bouwen we verder op de zelfstandigheid die ze al in de 1e kleuterklas geleerd hebben bv. ze mogen al eens een briefje naar een andere klas brengen, de kleuters vullen zelf hun beker met water aan de kraan, … Dit geeft hen een boost aan zelfvertrouwen, want ‘IK KAN DAT ZELF’. 

Ook taal en wiskunde zijn uiteraard belangrijk en dat proberen we de kleuters bij de brengen in verschillende situaties, met verschillende materialen, … Al DOENDE leert men, zo ook bij ons. We brengen dit aan in verschillende niveaugroepjes, zodat ieder kan bijleren op hun eigen niveau. 

Het praten over gevoelens is voor velen niet zo makkelijk, maar vinden wij o zo belangrijk. Want wanneer een kind zich niet goed voelt in zijn vel, ontwikkelt het ook niet naar behoren. Dus 1 van de eerste weken van het schooljaar werken wij hier specifiek rond, zodat we hier nog regelmatig naar kunnen teruggrijpen. 

Ieder heeft zijn talenten, zo ook wij. Juf Debby is oa. graag met techniek bezig (timmeren, voorwerpen uit elkaar vijzen, …) en muziek (liedjes zingen, spelen op de instrumenten, …). Juf Tiffany vindt het leuk om steeds te knutselen en leest heel graag verhaaltjes voor. Samen met enkele kinderen even relaxatie doen vind ze ook heel leuk. Zo zetten we onze eigen talenten in binnen het klasgebeuren, maar ook de talenten van de kinderen komen uitgebreid aan bod gedurende het jaar. Wat zijn wij al benieuwd naar waar jullie goed in zijn! 

Zoals in de andere klassen gaan ook wij op uitstap, hebben we 2x per week turnen, mogen we poppenkast gaan kijken, gaan we soms werken in de moestuin, …  

Kortom, er valt vanalles te beleven in onze jungleklassen en wij kijken er alvast naar uit om jullie te mogen verwelkomen. 

Tot snel,

Juf Debby en Juf Tiffany

Advertentie