K2A

 

Welkom kapoenen in het klasje van Jip en Janneke.

Ik ben juf Evy en woon samen met mijn man Bart en 2 evyzonen (Warre en Stan) in Borsbeek. Ik kan ongelofelijk genieten van een gezellig etentje of iets gaan drinken. Ik probeer me te ontspannen door spulletjes te naaien of te lezen in het tijdschrift ‘Flow’. Ik vind het heel belangrijk om te genieten van de momenten zelf (groot of klein) en de dag met een lach te beginnen (en hopelijk ook te eindigen).

Ik heb altijd, sinds 2003, in het Notendopje gewerkt. Het leuke aan onze school vind ik oa. de familiale sfeer en het ‘groen’ op ons domein. Ik heb al  van verschillende klasjes mogen proeven (3e kleuterklas, turnen, GOK, 1e kleuterklas,  de instapklas) en nu is het 2e kleuterklasje aan de beurt.

Takkie, Jip en Janneke nemen ons elke week mee op een nieuw avontuur. We gaan onder andere op ontdekking in onze nieuwe klas, leren wat (on)gezonde voeding is, gaan op bezoek in een echt kasteel, gaan op schattenjacht als echte piraten, … Kortom, veel te beleven dus.

Op deze verschillende avonturen leren we spelenderwijs allerlei zaken rond oa. taal, wiskunde, techniek, … Dit doen we soms in groep, maar soms moeten we ook zelfstandig werken, zodat de juf kan zien hoe flink we zelf onze plan kunnen trekken en kunnen nadenken.

2 keer per week gaan we turnen. 1 keertje in onze eigen zaal (of buiten als het droog is) en 1 keer mogen we naar de grote turnzaal van de Notelaar.

We hechten ook veel belang aan het milieu. Zo leren we het afval te sorteren, geen water of elektriciteit te verspillen, … In onze moestuin hebben we een eigen bak staan die we gedurende het schooljaar moeten onderhouden. Hier kunnen we dan in de lente zaadjes van groenten planten, zodat we er nadien bijvoorbeeld lekkere  soep van kunnen maken. Mmmmmm.

Onze gevoelens verwoorden is ook heel belangrijk in onze klas, maar het is niet altijd even makkelijk. Als het goed met ons gaat, gaat het iets makkelijker. Maar als we ons niet zo goed voelen, is dat niet zo evident. Cas en Lisa (nog 2 vriendjes in onze klas) gaan ons hierbij helpen. En ’s avonds, vlak voor we naar huis gaan, gaan we nog vertellen wat we die dag leuk of niet leuk vonden.

Zo, nu weten jullie in een notendopje wat er allemaal staat te gebeuren in onze klas en hopelijk zien jullie er al even hard naar uit als ik.

Vele liefs,

Juf Evy, jipen jan