K2A

Welkom in onze giraffenklas.

Ik ben juf Evy en woon samen met mijn man Bart en 2 zonen (Warre en Stan) in Borsbeek. evyIk kan ongelofelijk genieten van een gezellig etentje of iets gaan drinken. Ik kan me ontspannen door spulletjes te naaien, dingen te maken met mijn Cameo of te lezen, oa. in het tijdschrift ‘Flow’. Ik vind het heel belangrijk om te genieten van de momenten zelf (groot of klein) en de dag met een lach te beginnen (en hopelijk ook te eindigen).

Ik heb altijd, sinds 2003, in het Notendopje gewerkt. Het leuke aan onze school vind ik oa. de familiale sfeer en het ‘groen’ op ons domein. Ik heb al  van verschillende klasjes mogen proeven (3e kleuterklas, turnen, GOK, 1e kleuterklas,  de instapklas) en nu sta ik sinds een aantal jaren in de 2e kleuterklas. 

Jef, de giraf, zal ons elke week meenemen op een nieuw avontuur. We gaan onder andere op ontdekking in onze nieuwe klas, leren wat (on)gezonde voeding is, leren over ridders en kastelen, gaan misschien wel op schattenjacht als echte piraten, … Kortom, veel te beleven dus. 

Op deze verschillende avonturen leren we spelenderwijs allerlei zaken rond oa. taal, wiskunde, techniek, … Dit doen we soms in groep, maar soms moeten we ook zelfstandig werken, zodat de juf kan zien hoe flink we zelf weten wat we moeten doen en kunnen nadenken. Elke namiddag zetten juf Debby en ik onze deurtjes van de klas open en mogen de kleuters doorheen de 2 klassen spelen/werken. Op deze manier (co-teaching) kunnen we de kleuters veel gerichter bijsturen en helpen. Zeer leerzaam hoor! 

2 keer per week gaan we turnen in onze eigen zaal (of buiten als het droog is). 

We hechten ook veel belang aan het milieu. Zo leren we het afval te sorteren, geen water of elektriciteit te verspillen, … In onze moestuin hebben we een eigen bak staan die we gedurende het schooljaar moeten onderhouden. Hier kunnen we dan in de lente zaadjes van groenten planten, zodat we er nadien bijvoorbeeld lekkere  soep van kunnen maken. Mmmmmm. 

Onze gevoelens verwoorden is ook heel belangrijk in onze klas, maar het is niet altijd even makkelijk. Als het goed met ons gaat, gaat het iets makkelijker. Maar als we ons niet zo goed voelen, is dat niet zo evident. Cas en Lisa (nog 2 vriendjes in onze klas) gaan ons hierbij helpen. En ’s avonds, vlak voor we naar huis gaan, gaan we nog vertellen wat we die dag leuk of niet leuk vonden. 

Zo, nu weten jullie in een notendopje wat er allemaal staat te gebeuren in onze klas en hopelijk zien jullie er al even hard naar uit als ik. 

Veel liefs, 

Juf Evy