K1B

Hallo allemaal!Foto K1B Helga

Welkom in de rube & rutje klas

bij juf Helga

 

 

Wij gaan er samen een leuk schooljaar van maken! Elke donderdag duiken we een nieuw thema in. Het belangrijkste is dat iedereen zich goed voelt in de klas. We leren samen spelen en alles met elkaar delen.

 Elke dag worden we zelfstandiger.We willen aan onze mama’s en papa’s tonen dat we onze jas zelf al kunnen aandoen, naar het toilet kunnen gaan, onze spullen kunnen nemen, alles kunnen opruimen, onze neus kunnen snuiten en nog veel veel meer. In het begin vragen we hulp, maar nadien kunnen wij dat helemaal ZELF! En dat tonen we graag!

Wij gaan kunstwerken maken, daarvoor experimenteren we veel en leren we scheuren, kleven, prikken, stempelen, knippen, tekenen, kleuren, schilderen, …

We leren nieuwe woorden en praten veel tijdens het spelen in de hoeken.

Ons verkleden is ook superleuk! Wat wil jij worden?  Een stoere piraat of een prinses?

We gaan dansen, zingen en muziek maken.

Zijn we een beetje moe, dan luisteren naar een spannend verhaal van de juf of kijken naar een poppenspel.

We besteden aandacht aan het milieu en onze gezondheid.We sorteren het afval, maar proberen ook de afvalberg te beperken door koekjes mee te brengen (uit een grote verpakking) in een koekendoos. Woensdag is het fruitdag. Voor onze gezondheid drinken wij allemaal water uit een beker in de klas. We hebben ook een ‘belevingstuin’, waar we mooie bloemen, lekkere groenten,… gaan zaaien.

Twee keer per week mogen we gaan sporten bij juf Ilka. Twee keer per maand mogen we met de fiets een parcours afleggen, zo leren we ook hoe we ons in het verkeer moeten gedragen.

We gaan op ontdekking. Daarvoor gebruiken we al onze zintuigen. Wat voelen, ruiken, horen en zien we? We hebben interesse in ICT (Informatie- Communicatie en Technologie).Als kleine wetenschappers en ondernemers gaan we op zoek hoe voorwerpen in elkaar zitten, hoe we zelf iets maken, hoe we problemen kunnen oplossen,… Daarvoor maken we gebruik van de ontdekkoffers en zijn er technieklesjes. Wij kunnen ook al goed overweg met de computer en de Ipad. Misschien wel beter dan mama of papa?

Wij leren alle juffen en klassen kennen tijdens een vlinderdag of een talentendag. Dan mogen we in een andere klas gaan spelen of een lesje gaan volgen.

Ouders die hun kindje graag bezig zien of een handje willen helpen zijn altijd welkom!

We maken van elke dag een avontuur en dat doen we samen met onze vriend Jules (de klaspop). En Jules mag zelfs eens komen logeren!De juffen maken gebruik van volgende methodes: Dag Jules, Hup Jules, Confetti en TOK. Ieder kind is uniek en leert op zijn of haar tempo. Daarom zorgen de juffen voor lessen en activiteiten in verschillende moeilijkheidsgraden. Niet iedereen is goed in hetzelfde. We staan stil bij wat de kinderen leuk en niet leuk vinden en waar ze in uitblinken. We leren ze keuzes maken.

hele lieve groeten

Juf Helga

Advertenties