K1B

Welkom in de lieveheersbeestjesklas!Naamloos

Hallo allemaal,WhatsApp Image 2022-08-30 at 10.16.47 AM

Mijn naam is Els De Strycker. Ik ben 40 jaar en woon met mijn partner Joachim in Wijnegem. Samen met mijn dochter Tani (16 jaar), zoon Sen (10 jaar) en pluszoon Warre (13 jaar) vormen wij een vrolijk en actief gezin.

Gaan kamperen met de tent en suppen zijn onze gedeelde hobby’s.Zelf kook ik heel graag, maar kan ik ook genieten van een avondje uit eten gaan.Jaren ben ik kinderverzorgster geweest in BKO De WOLK maar sinds juni 2021 ben ik afgestudeerd als kleuterjuf.Ik ben ongelooflijk blij en fier dat ik dit jaar juf mag zijn van 1KB hier in Het Notendopje.

__________________________________________________________________________________________________________

Wat gaan we allemaal doen in onze 1ste kleuterklas?

We gaan dit jaar in de 1ste kleuterklas hard werken aan de zelfstandigheid. De kinderen leren alles zelf doen, bv. Jasje aan-en uitdoen, zelfstandig naar toilet gaan, boekentas uitladen en vullen,… Op het einde van het schooljaar kunnen ze hun jas al helemaal alleen vastdoen. 

De kinderen gaan ook regelmatig knutselen. Ze leren allerlei nieuwe technieken in onze kleuterklas (scheuren, prikken, knippen, kleven, schilderen,…)

Taalontwikkeling is heel belangrijk bij onze jonge kleuters. Hiervoor gebruiken we een totaalpakket van ‘Dag Jules’. Zo gebruiken we de grote vertelplaten, de verhalen, de liedjes, de versjes, de spelletjes,… Een andere methode die we ook gebruiken is ‘Confetti’. Hierin zitten ook leerrijke spelletjes en activiteiten.

Het is fijn als de kinderen weten hoe ze juist met elkaar moeten omgaan. Om ze dit mee aan te leren maken we gebruik van de methode ‘Cas en Lisa’. Dit zijn twee handpoppen die de kinderen leren hoe je speelgoed deelt, hoe je mooi samenspeelt,…

De kinderen gaan twee keer per week turnen met juf Ilka. De turnjuf geeft ook verschillende keren fietstraining aan de kinderen. Bieba en Loeba komen ook geregeld langs om de kinderen nog extra bewegingsmomenten te geven.

In onze klas zijn er ook computers en Ipads aanwezig, hier mogen de kleuters educatieve spelletjes op spelen.

We besteden ook aandacht aan het milieu op school (MOS). De kinderen drinken enkel water van de kraan, nemen hun koekje mee in een koekendoos (zonder papiertje),… Op woensdag eten we enkel fruit op school. De kinderen mogen ook mee komen helpen in ons moestuintje.

In elke klas differentiëren we. Ieder kind ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo en zo bieden we aangepast aanbod aan bv. spelletjes met een verschillende moeilijkheidsgraad, puzzelen volgens een kleurensysteem en ook bij knutsel- en kringactiviteiten voorzien we aangepaste opdrachten.

We laten onze kinderen graag zelf experimenteren en ontdekken. Zo hebben we een rijkelijk aanbod aan techniek- en ontdekdozen.

Elke maand hebben we ook een ‘vlinderdag’. Dan mag je kind zelf kiezen bij welke juf hij/zij gaat spelen. Zo komen de kinderen van alle leeftijden samen. En we gaan ook regelmatig samen dansen in de zaal met de instappers en de kinderen van 1KA.

Ik kijk er al naar uit om samen met jullie kinderen een leuke en leerrijke tijd te beleven in onze klas!

Tot snel!

Juf Els 

 

 

Advertentie