K1A

Hallo allemaal,ilse1

Ik ben Ilse Van Noten en woon in het landelijke Kessel, een ideale plek om geregeld een wandelingetje te gaan doen in de natuur. Dit is al onmiddellijk één van mijn favoriete bezigheden in mijn vrije tijd. Daarnaast ga ik ook wekelijks naar de yogales. Kwestie van fit en lenig te blijven voor de kleutertjes, natuurlijk!

Ik ben getrouwd met Peter en heb een zoon, Jelle en een dochter Yara.

Ik ben afgestudeerd in 1990 en heb eerst 4 jaar in een andere school gewerkt. Vanaf september 1995 ben ik hier in ‘Het Notendopje’ tewerkgesteld, ondertussen al een beetje ‘mijn schooltje’. Nog steeds vind ik het supertof om met de jongste kleuters te werken en zowat een tweede mama te zijn voor jullie schatjes. Het belangrijkste vind ik dat ze graag naar school komen en ondertussen veel leren op een speelse manier.

Kom maar eens een kijkje nemen, we staan al te wachten en ontvangen jullie met open armen!

Lieve groetjes, jufke Ilse (of Ulse zoals de kindjes vaak zeggen)

____________________________________________________________________________________________

Samen met Jules, onze klaspop, leren we in de 1ste kleuterklas A een heleboel nieuwe dingen.

jules

Zelfstandigheid staat bij ons op het hoogste trapje. Alles alleen kunnen doen, van jasje aan- en uitdoen tot helemaal alleen vastdoen tegen het einde van het schooljaar, dat is toch wel een hulp voor mama, papa en de juf. Verder leren we allerlei knutseltechnieken (scheuren, kleven, knippen, prikken,…) en goed vertellen.

Taalontwikkeling bij jonge kleuters is zeer belangrijk. Hiervoor wordt het ‘taalactiveringspakket van
Jules’ gebruikt met grote praatplaten, verhalen met prenten, liedjes, versjes, spelletjes,… Een 2de pakket is ‘Confetti’.kas en lisa

Dankzij ‘Cas en Lisa’ leren de kleuters ook om op de juiste manier met elkaar om te gaan (geen ruzie maken, niks afpakken van elkaar, beleefd zijn, …).

biba en loeba

Ook beweging mag niet ontbreken en ook hiervoor doen we weer beroep op Jules, deze keer met ‘Hup Jules’. Bieba en Loeba komen geregeld langs en doen leuke bewegingsoefeningetjes met de kleuters.

En 2x per week krijgen onze kleuters bewegingsopvoeding van de turnjuf, 2x per maand fietstraining waar ze met hun eigen fietsje een parcours mogen afleggen op de speelplaats. Ja, ja, ook aan het verkeer wordt er zeer veel gedacht! En zelfs met de computer/ Ipad mogen onze kleinste kleuters dagelijks werken, niet te lang en om de beurt uiteraard!

jules fruitWe besteden ook zeer veel aandacht aan Milieu Op School (MOS): voor onze gezondheid drinken we water uit een eigen beker en moeten onze koekjes in een koekendoosje, zonder papiertje, om de afvalberg te beperken. Op woensdag is het fruitdag, dan brengen de kindjes een lekker stukje geschild fruit of groenten mee in een doosje. Er wordt ook gewerkt in onze ‘belevingstuin’: bloemen, groentjes en planten krijgen hier onze volledige aandacht.

jules puzzelIn alle klasjes wordt gedifferentieerd gewerkt: elke kleuter krijgt iets aangeboden volgens zijn eigen kennen en kunnen. Elk kind is uniek en wordt uniek begeleid met een aangepast programma: spelletjes met een verschillende moeilijkheidsgraad, puzzelen volgens een kleurensysteem, differentiatie in creatieve activiteiten en taalactiviteiten, alles komt aan bod. We spreken daarom ouders of grootouders graag aan om een handje toe te steken om elk kind zo totaal mogelijk te laten ontplooien. Voor jullie is het ook leuk om de kleuters bezig te zien op school. Altijd welkom dus! Als één of ander virus natuurlijk geen roet in het eten gooit!

We proberen ook om van onze kleuters echte ondernemers te maken. Daarom is er een ruime keuze om met ontdekkoffers aan de slag te gaan, technieklesjes worden georganiseerd.

En feesten en plezier maken doen we zeker graag. Als het past, gaan de peuters en kleuters van de 1ste klasjes samen in de zaal dansen op leuke muziekjes.feest ilse Een reden dus om zeker eens een kijkje te komen nemen!!!

Tot dan!

Dikke kus, jufke Ilse

Advertentie